Διάφορα
!
0000634

ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΣ ΙΕΡΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ομόκεντρος Ιεροθεσία των Δελφών

Κοσμάς Μιλτ. Μαρκάτος

Γιατί οι πιστοί κάθε νέας θρησκείας, είτε ομογενούς είτε και αλλογενούς, κτίζουν πάντοτε τα ιερά τους στις ίδιες θέσεις; Κι αν πάμε πίσω στο χρόνο, είναι οι θεοί οι καθιερώσαντες για πρώτη φορά τις θέσεις των λατρευτικών ιερών τους και καθόρισαν τον νόμο, που πρέπει να διέπει αυτά μεταξύ τους άπαξ δια παντός; Ο Αριστοτέλης απαντά ευθέως και κατηγορηματικώς στην πρώτη ερώτηση: Οι λληνες θεοί ήταν οι θεσμοθέτες των ιερών και των θέσεών τους στον Ελληνικό κόσμο των τριών ηπείρων, κατ’ ελάχιστον; Και ποιος ήταν ο νόμος, που διήπε και πρέπει να διέπει απαρεγκλίτως την ίδρυση νέων ιερών ή την επανίδρυση παλαιών, καταστραφέντων ή εξαφανισθέντων; Την απάντηση την δίνει το παρόν βιβλίο: Ο νόμος ταυτίζεται με την ομόκεντρον ιεροθεσίαν, την διάθεση, δηλαδή, των ιερών (πόλεων) σε ομοκέντρους περιφέρειες, γύρω από ένα ιερό, που λαμβάνεται ως το κέντρο των περιφερειών.

Ο καθηγητής Μαρκάτος, στα πλαίσια του πενταετούς ερευνητικού προγράμματος στο ΤΕΙ της Λάρισας, περιηγούμενος ολόκληρον την κυρίως Ελλάδα, κατέγραψε μέσω δορυφόρων δια του θεσιολάβου (GPS) τις θέσεις (τις γεωγραφικές συντεταγμένες) 264 ιερών (πόλεων, αρχαιολογικών χώρων), και μέσω πολυπλόκου διαδικασίας παρήγαγε τους πίνακες της ομοκέντρου ιεροθεσίας τους.

Πέραν της επιβεβαιώσεως του Αριστοτέλη και της αναπαραγωγής του νόμου (του καθιερωθέντος υπό των Ελλήνων θεών) δια της παρούσας έρευνας, η «Ομόκεντρος Ιεροθεσία», ως μέθοδος, μπορεί να εντοπίζει τις θέσεις ιερών, που δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί και να προβλέπει άλλες, που δεν έχουν αναφερθεί υπό της αρχαίας Γραμματείας.

Κοσμάτορ

 

Σελίδες: 256, Διάσταση: 17Χ24
:   kg
0000635

Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Παγκόσμιος σταθερά!
Η θεία αναλογία κάτω στη γη!

Κοσμάς Μιλτ. Μαρκάτος

Τό παρόν βιβλίον εναι τό ποτέλεσμα τεσσαρακονταετος μπειρίας καί ρεύνης περί τήν χρυσήν τομήν Φ ( τον κρον καί μέσον λόγον Φ), τήν τελείαν θείαν ναλογίαν, καί ρχεται νά καλύψει να σημαντικόν κενόν στήν λληνικήν

κλαϊκευμένην πιστημονικήν βιβλιογραφίαν:

Τί εναι χρυσή τομή; Πς δημιουργήθηκε θρλος της; Ποία εναι φύση καί ποστολή της, χι μόνον για τήν ασθητικήν τς μορφις, λλά καί γιά τήν διαλεκτικήν (τήν διατήρηση τς μοίας μορφς) τς Φύσεως, το Κόσμου καί το Σύμπαντος; Γιατί πί χιλιετηρίδες χει περιβληθε μέ μυστήριον καί μυστικότητα; Γιατί ο λληνες πεικόνισαν τήν θείαν ναλογίαν στόν Παρθεννα; Γιατί λληνική γλώσσα (τό σύνολον τν λέξεων - ννοιν της) προσομοιώνεται μέ δύο ντιθέτως περιελισσόμενες χρυσές σειρές (κολουθίες Fibonacci), πως διπλή λιξ το DNA καί διπλή σπερα το γαλαξία; Πς χρυσή τομή χρησιμοποιεται στήν καθημερινότητα καί πς μπορε να συμβάλει στήν αξηση το ασθήματος τς μορφις και το κάλλους;

Τέτοια ρωτήματα καί πολλά λλα θά χει τήν εκαιρίαν ναγνώστης νά συναντήσει στό παρόν βιβλίον καί νά βρε τίς παντήσεις τους.

 

Σελίδες: 252, Διάσταση: 17Χ24
:   kg
0000529

ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Άρης Δήμου

 

Τα δεδομένα από την επιστήμη της γλωσσολογίας, της ιστορίας, της εθνολογίας, της φυσικής ανθρωπολογίας και της γενετικής αποδεικνύουν ότι υπάρχει αδιάσπαστη φυλετική και ανθρωπολογική συνέχεια των Ελλήνων τουλάχιστον από την Νεολιθική Εποχή (7.000 π.Χ.). Όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν οι Έλληνες, όπως διάφοροι ξένοι υποστήριξαν στο παρελθόν (όπως ο Φαλμεράιερ) και μερικοί υποστηρίζουν μέχρι και σήμερα, αλλά αντίθετα η ελληνική φυλετική παρουσία (δηλαδή το Ελληνικό DNA) είναι διάσπαρτη σε όλα τα Βαλκάνια και στη Δυτική Μ. Ασία.

 

Διαβάστε αυτό το βιβλίο, για να συνειδητοποιήσετε τη δύναμη και τη διάρκεια μέσα στους αιώνες του Ελληνισμού!

 

Σελίδες: 280,  Διάσταση: 17Χ24

:   kg
0000350

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΖΟΥ

Αν πραγματικά μπορούσαμε να μετουσιώσουμε τη ρήση, ο Θεός έπλασε με σοφία το τελειότερο ον του, τον άνθρωπο, θα διαπιστώναμε πως ο πολυμήχανος Οδυσσέας κρύβεται βαθιά μέσα μας. Τι και αν στην πάροδο του χρόνου χάσαμε τη σχέση με τη φύση, τι και αν πιστέψαμε ότι εξαρτόμαστε απόλυτα από τον κύκλο εργασιών ορισμένων πολυεθνικών, τι και αν δεν δώσαμε σημασία στο ημερολόγιο των Μάγιας που τόσο ξεκάθαρα γράφει πως μετράμε αντίστροφα για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε...

Στις σελίδες του βιβλίου αυτού θα βρείτε απλές συμβουλές για την καθημερινή επιβίωση. Προτάσεις για να ξαναβρείτε τη σχέση με τη φύση, δημιουργώντας το δικό σας λαχανόκηπο, τις πραγματικές διατροφικές ανάγκες και την αξία της μεσογειακής διατροφής στην υγεία και την ψυχική ηρεμία. Θα διαβάσετε τις έρευνες ειδικών για όσα μπορούν να κάνουν τη ζωή σας καλύτερη, αλλά θα βρείτε και ευρεσιτεχνίες για μερική αποδέσμευση από το ηλεκτρικό ρεύμα. Τελικά, θα έχετε στα χέρια σας έναν οδηγό επιβίωσης ακόμα και στην περίπτωση που οι χειρότεροι εφιάλτες μας γίνουν πραγματικότητα. Καλή ανάγνωση.

 

Σελίδες: 308, Διάσταση: 14Χ21

:   kg
0000349

ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΟΝΤΙ

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ)

ΕΛΠΗ ΦΟΥΣΕΚΗ - ΚΥΡΙΜΗ

«Ο Έρωτας είναι η διπλασιασμένη επιθυμία. Και ο διπλασιασμένος έρωτας γίνεται τρέλλα» (Πρόδικος 5ος – 4ος αι. π.Χ.)

 

 

 

Σελίδες: 424, Διάσταση: 14Χ20,5

:   kg
0000348

ΜΑΣΚΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

Ολύβια Κυριακοπούλου

Το «ΜΑΣΚΕΣ ΥΛΙΚΩΝ» είναι η πρώτη συλλογή έργων τέχνης από επιλεγμένους Βρετανούς καλλιτέχνες που επεξεργάζονται ποικιλίες υλικών, ξεπερνώντας τα όριά τους. Άμεσος στόχος δεν είναι η προβολή των έργων, αλλά οι πρώτες ύλες και οι διαδικασίες μετατροπής αυτών.

 

Σελίδες: 200, Διάσταση: 24Χ22

:   kg
0000333

ΕΞ-ΟΙΚΟΝΟΜΩ ΧΡΗΜΑΤΑ

Δήμητρα Κρητικού

Συμβουλές και οδηγίες για να κερδίζετε λεφτά!

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα τέρας, μία Λερναία Ύδρα: την οικονομική κρίση!

Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πέσει θύματα αυτής της κρίσης, και δεν προλαβαίνουν να κόψουν ένα κεφάλι του τέρατος (π.χ. αύξηση τιμών των δημοσίων αγαθών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα), ξεφυτρώνει το επόμενο (π.χ. χαράτσι ακινήτων) ή το επόμενο (π.χ. αύξηση της τιμής του πετρελαίου) κ.ά..

Όλα φαίνονται μαύρα!

Ωστόσο, ο Έλληνας από τη φύση του δεν παραιτείται της μάχης. Επαναπροσδιορίζει τις αξίες του, μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες!

Το βιβλίο φιλοδοξεί να βοηθήσει κάθε αναγνώστη, ώστε να μπορέσει να αντιπαλέψει τα προβλήματά του. Έτσι, παρέχει συμβουλές και οδηγίες εξοικονόμησης χρημάτων, με τρόπους μάλιστα διασκεδαστικούς!

 

Σελίδες: 160, Διάσταση: 14X21 

:   kg
0000323

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Γεωργίου Γ. Αϋφαντή

Το παρόν πόνημα θα αποτελέση τον οδηγό-φάρο όλων των ανθρώπων, δια την έξοδόν των από το σκοτεινό και δύσοσμο τούνελ της σήψεως και του αργού θανάτου της ανθρωπότητος, που τους έχει ρίξει το αδηφάγον κεφάλαιον.

Μία από τις βασικές μεθόδους που χρησιμοποίησε το κεφάλαιον δια να κυριαρχήση επί της ανθρωπότητος ήτο η ΑΠΑΤΗ.

Εις το παρόν πόνημα αναπτύσσονται, με λεπτομέρειες και ιστορικά γεγονότα, όλες οι μεγάλες απάτες, που χρησιμοποίησαν οι εξουσιασταί, δια να πραγματοποιήσουν το σκοπό τους, ως και τα ονόματα και οι θέσεις των ανθρώπων, που τους βοήθησαν στις επιδιώξεις των.

ΣΩΤΗΡΙΑ, Η ΓΝΩΣΙΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Το παρόν θέτει σταθερές βάσεις για την ανάτασιν της ανθρωπότητος και την ευημερίαν όλων των ανθρώπων της γης αρκεί μόνον να το κατανοήσουν οι άνθρωποι και να αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τις προσωρινές και ψεύτικες απολαύσεις της ύλης, που τους προσφέρουν οι χρηματάνθρωποι και να αγωνισθούν δια την ελευθερίαν των και τα ανώτερα φυσικά ιδανικά.

 

Σελίδες: 223, Διάσταση: 17Χ24 

:   kg
0000325

ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ «ΠΕΡΙ ΤΡΟΧΙΣΚΩΝ»

Επιμέλεια: Α. Ταΰγετος – Ομάδα Φιλολόγων

Τροχίσκοι, ονομάζονται από το σχήμα, το οποίο τους αποδίδεται κατά την ανάπλασή τους κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία ήσαν εν χρήσει από αρχαιοτάτων χρόνων.

Οι  τροχίσκοι ήσαν τριών ειδών. Άλλοι μεν εδίδοντο εσωτερικώς, άλλοι ενίεντο μετά από διάλυση σε χυλό πτισάνης και κάποιοι τρίτοι ήσαν για χρήση εξωτερική.

 

Σελίδες: 32, Διάσταση: 14Χ20

:   kg
000027

ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κωνσταντίνος Νανάκης

Σύμφωνα με το συγγραφέα, οι ιεροί τόποι της Ελλάδος στέλνουν τη θεία ενέργειά τους και αναμένουν τους ανθρώπους να τους επι-σκεφθούν και να τους δείξουν υπέροχα κι ά-γνωστα μυστικά…

 

Σελίδες: 240, Διάσταση: 14Χ21

 

:   kg
0000101

ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟ

Karl Brighton

Ένας Αμερικανός καθηγητής Αιγυπτιολογίας, ο Karl Brighton, με επιστημονικό τρόπο απο-δεικνύει ότι οι πυραμίδες κα­­τα­σκευάσθηκαν από τους Έλληνες.

Μετά από 10ετή έρευ­­να σε Ελ­λάδα και Αίγυπτο φανερώνεται η αλήθεια που κά­ποι­οι κρύβουν. Οι αιγυπτιακές πυραμίδες είναι ΕΛ­­ΛΗ­­ΝΩΝ ΕΡ­ΓΟΝ!

 

 

Σελίδες: 224, Διάσταση: 14Χ21

:   kg
000030

ΧΡΥΣΟΘΗΡΙΑ - ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ

Αλέξανδρος Δούκας

Μηχανήματα-Τεχνικές Ανίχνευσης

Το βιβλίο απευθύνεται στους κυνηγούς θησα-υρών. Παρουσιάζονται θέματα που αφορούν το νομικό καθεστώς της έρευνας, την αρχαιοκαπ-ηλία, τα εύρετρα που προβλέπονται. Οι πολυ-πόθητοι θησαυροί, χάρτες και σημάδια, οι κάλπικες λίρες, μεθοδολογίες έρευνας. Αναφέ-ρονται εταιρείες ερευνών και προμήθειας μηχα-νημάτων, ανιχνευτών καθώς και τεχνολογίες.

 

Σελίδες: 304, Διάσταση: 14Χ21

:   kg