!
0000324

Η …ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σπίνος

Προλογίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος

Υπάρχουν Έλληνες και «Έλληνες» σ’ αυτή τη χώρα με το ένδοξο παρελθόν, άνθρωποι που την αγαπούν περισσότερο και από την ίδια τους τη ζωή κι άνθρωποι που ζουν κυριολεκτικά εις βάρος της!

Σ’ αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει ποιοι και πότε υπερασπίζονται την μοναδική Ελλάδα μας, και ποιοι δρουν προσπαθώντας να σκοτώσουν την ψυχή της, δηλαδή την ιστορία, την παιδεία και τον πολιτισμό της…

 

Σελίδες: 352, Διάσταση: 17X24

:   kg
0000322

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Κυριάκος Βελόπουλος

Ο Ξενοφών, ο Πλάτων και ο  Αριστοτέλης,  οι οποίοι αποτέλεσαν τους προδρόμους της μικροοικονομικής, της μακροοικονομικής και της νομι­σμα­τικής πολιτικής, μέσα από τα έργα τους μας έδωσαν συνοπτικά οτιδήποτε μπο­ρεί σήμερα να χαρακτηρισθεί ως «οικονομικό», συνδυασμένο με τον ηθι­κό χαρακτήρα, εφόσον οι αρχαίοι Έλληνες σκέπτονταν  και αποφάσιζαν, ή κα­λύτερα  πολιτεύονταν με όρους ηθικής.

Στις σύγχρονες κοινωνίες που βασίζονται στην οικονομία της αγοράς, οι αποφάσεις έχουν αποσπαστεί  τελείως από το πεδίο της ηθικής και έχουν μεταφερθεί στην επικράτεια της οικονομίας. Η σχέση μεταξύ οικονομίας και ηθικής είναι μικρή ή ανύπαρκτη και η οικονομία αποτελεί μια αυτόνομη λει­τουρ­γία. Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση,  ο υπερ­­δανεισμός των κρατών, ο αγώνας για παγκόσμια κυριαρχία, ο νεοφι­λε­λευθερισμός και το δόγμα του ΣΟΚ από τη σχολή του Σικάγου, οι συνωμοσίες των τεχνοκρατών – τραπεζιτών, οι επιλεκτικές χρεοκοπίες και η αποτυχία της πο­λιτικής, ο τραπεζικός Αρμαγεδδώνας, οι μέ­θο­δοι των τοκογλύφων, τα δι­λήμ­ματα, οι εκβιασμοί και τα παιγνίδια των κερδοσκόπων, είναι απόρροια αυ­τής της ανεξάρτητης από την ηθική θεώρησης της οικονομίας αλλά  και της πο­­λι­τικής. Όταν επιχειρήσουμε να τα δούμε μέσα από τα μάτια των αρχαίων μας προγόνων, τότε μπροστά μας θα προβάλλουν πιο ξεκάθαρα οι πραγ­μα­τικές τους διαστάσεις, αλλά και οι λύσεις, για να μπορέσουμε να προ­χω­ρή­σου­με πέρα από αυτά. 

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου  επιχειρείται ακριβώς αυτό. Να προσεγγίσουμε τα σύγχρονα προβλήματα μας σε σχέση με την αρχαία ελλη­­­νι­κή οικονομική σκέψη. Εάν δεν επιχειρήσουμε αυτή την επανα­προ­σέγ­γιση ή αναθεώρηση, τότε μοιραία θα εκλείψουμε ως κράτος και ως έθνος, ακρι­βώς επειδή θα έχουμε χάσει τις έννοιες της ηθικής, της δικαιοσύνης και της συλ­λογικότητας που προϋποθέτει η ύπαρξή μας.

 

Σελίδες: 344, Διάσταση: 17Χ24 

:   kg
0000321

ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Υπό την απειλή της ένταξής τους στην Ευρωπαίκή Ένωση

(5η έκδοση)

 

Γρηγόρης Νικηφ. Κοσσυβάκης

Αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες σήμερα, ως Έθνος/Κράτος, μια μακροπρόθεσμα σχεδιασμένη «νεοταξική» στρατηγική, με ποικίλες τακτικές κάμψεως των αντιτουρκικών «αντανακλαστικών» μας, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα τα πλανηταρχικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα του Αιγαίου πελάγους.

Αντανακλαστικών, όμως, που είναι αναγκαίο να διατηρούνται σε εγρήγορση, διότι βασίζονται αφ’ ενός σε «πικρές» ιστορικές εμπειρίες του Λαού μας και αφ’ ετέρου σε στοιχειώδες αίσθημα εθνικής αυτοσυντηρήσεως, εφ’ όσον οι επεκτατικές «ορέξεις» των Τούρκων, εις βάρος του Ελλαδικού χώρου, ουδέποτε έπαψαν να προβάλλονται και μάλιστα με ιδιάζουσα θρασύτητα και προκλητικότητα.

Επιβάλλεται λοιπόν η διαχρονική έρευνα και η διαρκής ανάδειξη των ιστορικών και νεότερων στοιχείων που αποδεικνύουν και υπενθυμίζουν στους σύγχρονους Έλληνες την μακραίωνη, αθεράπευτη και επικίνδυνη, τόσο για την Χώρα μας όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τουρκική «παθογενή» βαρβαρότητα.

 

Σελίδες: 100, Διάσταση: 14,5Χ24

:   kg
00310

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

ΕΛΛΑΔΑ: Ευλογημένη χώρα, καταραμένες πολιτικές!

Κυριάκος Βελόπουλος

Δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι φωτιά και ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλά για ΑΟΖ, αποκαλύπτει ότι υπάρχει σχέδιο εξαίρεσης του Καστελόριζου από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έχει στα χέρια του όλες τις έρευνες που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα για ύπαρξη πετρελαϊκών κοιτασμάτων αλλά και απόρρητους χάρτες του Αιγαίου που αποκαλύπτουν τις πετρελαιοπιθανές περιοχές και τις πραγματικές προοπτικές εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ελλάδα. Πρώτος αναφέρεται στην Κύπρο και στο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψε πρόσφατα με το Ισραήλ, πιέζει την κυβέρνηση για τη σύσταση δημόσιου φορέα που θα αναλάβει να προχωρήσει τις διαδικασίες  παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, θέτει κρίσιμα ερωτήματα για τα Εθνικά θέματα…

Όσο «αδιάφορη» είναι η πολιτική συμπεριφορά της πλειοψηφίας των ιθυνόντων απέναντι στα σοβαρά εθνικά μας ζητήματα, τόσο πιο αποκαλυπτικό είναι το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας!...

 

Σελίδες: 272, Διάσταση: 21Χ28

:   kg
000332

FACEBOOK - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ

Σάσα Άνταμεκ

Μετάφραση: Νίκη Μάρκου 

Προδομένος. Δικτυωμένος. Και, προς πώληση…

Πίσω από τα παρασκήνια της αυτοκρατορίας του FACEBOOK, εκατομμύρια χρήστες είναι το υλικό, από το οποίο το FACEBOOK κερδίζει δισεκατομμύρια.

Ανεξέλεγκτα, το FACEBOOK είναι το μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο κοινωνικό δίκτυο και χρησιμοποιεί για καθαρά εμπορικούς σκοπούς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

Θέλουμε, όντως, να πληρώνουμε αυτό το τίμημα;

Ο συγγραφέας αποκαλύπτει:

- με ποιες μεθόδους το Facebook κατακτά τον κόσμο,

- πώς οι χρήστες καταλήγουν στο στόχαστρο διαφόρων ερευνών, αλλά και μυστικών υπηρεσιών,

- πώς ευτελίζουν τη δημοκρατία,

- πώς απατεώνες, εγκληματίες και σεξουαλικοί δράστες εντοπίζουν τα θύματά τους μέσα από αυτό.

Η ελευθερία του διαδικτύου συχνά είναι υποτιθέμενη!...

 

Σελίδες: 324, Διάσταση: 17X24

:   kg
0000289

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Από τα επίσημα αρχεία του κράτους

Γιώργου Λεκάκη 

Οι σημαντικότερες συλλογές αρχαιοτήτων σήμερα στον πλανήτη θεωρούνται κατά σειράν της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας (και 4η της Ελλάδος), παρά το γεγονός ότι καμιά από τις τρεις πρώτες χώρες δεν διαθέτει… αρχαία ιστορία!

Το βιβλίο αυτό είναι ένας κατάλογος κλοπών, λεηλασιών, καταστροφών και αυθαιρεσιών των Γερμανών, επί Κατοχής, αποδελτιωμένος από την επίσημη έκθεση του υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του 1946. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι ανθρώπινες απώλειες, εκτελέσεις αμάχων, παιδιών, γυναικών και γερόντων που δεν αποτιμώνται…

Έστω και με μερικές δεκαετίες καθυστέρηση, ας διεκδικήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ένα μεγάλο κομμάτι της ταυτότητάς μας και της προσωπικότητάς μας. Αυτές οι κλοπές δεν παραγράφονται…

 

Σελίδες: 352, Διάσταση: 21Χ28

:   kg
clear_spacer
00005

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ (ΤΟΜΟΣ Α΄)

Κυριάκος Βελόπουλος

Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικούς κινδύνους από εξωτερικούς εχθρούς. Παγκό-σμια οικονομική κρίση, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, μεγαλοϊδεατισμός γειτόνων, αποτελούν βασικά θέματα του Α΄ τόμου του τρίτομου έργου «Η Ελλάδα Αιμορραγεί».

 

Σελίδες: 400, Διάσταση: 17Χ24

 

:   kg
0000179

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ

Κυριάκος Βελόπουλος

Το πόνημα αυτό δημιουργήθηκε μετά τον πρώτο χρόνο παρουσίας του συγγραφέα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατατίθενται σ’ αυτό ερωτήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία, που αφορούν τα Εθνικά μας θέματα, οι απαντήσεις αυτών, καθώς και μια σειρά εγγράφων και ντοκουμέντων όπου εντοπίζονται εύκολα οι ελλείψεις, αστοχίες και αβλεψίες των αρμοδίων Υπουργών σε θέματα μείζονος πολιτικής.

 

 

Σελίδες: 338, Διάσταση: 21Χ28

:   kg
0000161

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Τόμας Σάιφερτ - Κλάους Βέρνερ

 (Μετάφραση: Νίκη Μάρκου)

Μια ιστορία απληστίας, πολέμου, εξουσίας και χρήματος.

Το βιβλίο αυτό προκαλεί μεγαλύτερη αγωνία κι από ένα θρίλερ!

Αποκαλύπτει μέχρι ποιου δραματικού βαθμού τα γεγονότα της παγκόσμιας πολιτικής συνδέονται και εξαρτώνται από το πετρέλαιο.

 

 

Σελίδες: 408, Διάσταση: 17Χ24

:   kg
0000154

ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Χανς Βάις  (Μετάφραση: Νίκη Μάρκου)

δημοσιογράφος Χάνς Βάις, με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις επί ιατρικών θεμάτων, αλλάζει την ταυτότητά του και μεταμορφώνεται σε φαρμακευτικό σύμβουλο. Τρομακτικό το αποτέ-λεσμα των ερευνών του! Παγκοσμίως, όλοι οι τομείς της ιατρικής επιστήμης βρίσκονται υπό τον έλεγχο των μεγάλων φαρμακευτικών πολυ-εθνικών εταιριών. Και, πάρα πολλοί γιατροί από τους διευθυντές κλινικών ως τους γε­νι­κούς γιατρούς έχουν γίνει εκουσίως καλοπληρωμένα πρωτοπαλίκαρά τους.

 

Σελίδες: 352, Διάσταση: 17Χ24

 

:   kg
0000152

ΑΡΙΣΤΑΡΧΙΑ

Γεώργιος Αϋφαντής

O συγγραφεύς αναλύει τα βασικά πολιτεύματα που γνώρισαν οι λαοί έως σήμερα, και προτείνει την Αρισταρχία, ένα πολίτευμα που θα χαρίσει πραγματική ελευθερία και θα απαλλάξει τους ανθρώπους από την εκμετάλλευση του κεφα-λαίου.

 

Σελίδες: 392, Διάσταση: 17Χ24

:   kg