ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επερχόμενη κατάργηση μετρητών

Ulrich Horstmann ǀ Gerald Mann

Μετάφραση: Νίκη Μάρκου

 

Σελίδες: 176

Διάσταση: 14 Χ 21

Βάρος: 0,225 Kg

 

Κατηγορία:

9,00 

Περιγραφή

Όχι μόνο τα χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων – μια συνεχιζόμενη φάση χωρίς προοπτική τέλους – αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για εσάς ως αποταμιευτή, αλλά, επίσης, και ο όλο και πιο μεγάλος περιορισμός του ρόλου των μετρητών. Στην Ιταλία και στην Γαλλία είναι ήδη παράνομες οι πληρωμές με μετρητά άνω των 1.000 ευρώ και πολλές γερμανικές τράπεζες έχουν, εκτός από τα ημερήσια όρια, υιοθετήσει και εβδομαδιαία όρια. Σύμφωνα με την ΕΕ, πρέπει, ήδη από το 2018, να εφαρμοστούν συγκεκριμένα σχέδια για την οριστική κατάργηση των μετρητών. Ποιες βαριές συνέπειες θα είχε μια απαγόρευση των μετρητών και πώς εσείς ως αποταμιευτής μπορείτε να προστατευτείτε, σας το αποκαλύπτουν σε αυτό το βιβλίο οι συγγραφείς, Ulrich Horstmann και Gerald Mann, που είναι πολύ καλοί γνώστες αυτών των θεμάτων.

Όλες οι πληροφορίες, σχετικές με τα σενάρια και τις συνέπειες από την κατάργηση των μετρητών.

Το πρώτο βιβλίο, που σας ενημερώνει γι΄ αυτή τη νέα μορφή απαλλοτρίωσης, καθώς και για την πρόθεση του απόλυτου ελέγχου της προσωπικής σας ζωής.

Δύο έμπειροι και ειδικοί επί των χρηματοοικονομικών θεμάτων σας κοινοποιούν τις βαθιές τους γνώσεις.

«Η εικόνα μιας οικονομίας χωρίς χαρτονομίσματα, χωρίς μετρητά, μας πωλείται με διαφορετικό τρόπο: Ποτέ πια ξανά φοροδιαφυγή, μαύρη εργασία ή εγκληματικότητα λόγω ναρκωτικών. Αν αυτά τα επιχειρήματα δεν είναι ένα μεγάλο άλλοθι, προκειμένου να επιτευχθεί η κατάργηση των μετρητών, τότε τι είναι; Μιλάμε εμείς σήμερα, ακόμα, για μια ουτοπία ή πρόκειται ήδη για μια πραγματικότητα;»

 

Από τον πρόλογο του Robert Halver

Διευθυντής-Αναλυτής

των κεφαλαιακών αγορών

στην τράπεζα Baader Bank