ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κωνσταντίνα Παπαζήση

 

Σελίδες: 398

Διάσταση: 17 Χ 24

Βάρος: 0,89 kg

Κατηγορία:

17,50 

Περιγραφή

Όταν οι άλλοι λαοί δεν είχαν την δυνατότητα ούτε προς ίδιον όφελος να πράξουν κάτι καλό, οι αρχαίοι πρόγονοί μας σε κάθε τομέα, επιστημονικό ή όχι, είχαν φθάσει σε ύψιστο βαθμό, χαρίζοντας στην ανθρωπότητα τα μέσα και το όραμα να πορευτεί.

Στον τομέα της διατροφής, όταν οι υπόλοιποι έτρωγαν μόνον ό,τι σκότωναν, χωρίς καμία μαγειρική διαδικασία, εμείς είχαμε ήδη διάσημους μάγειρες που έγραφαν βιβλία μαγειρικής, διατροφολόγους, βοτανολόγους, διαιτολόγους, βιολόγους, ζωολόγους και ιχθυολόγους. Αυτούς τους παγκόσμιους πρωτοπόρους θεωρήσαμε ότι ήταν ανάγκη να τους κάνουμε ευρύτερα γνωστούς. Μέσα από τα έργα τους που διασώθηκαν θα δούμε το διατροφικό «είναι» των προγόνων μας, διότι πολύ απλά «το μέλλον είναι γραμμένο στο παρελθόν». Θα δούμε, επίσης, την διαχρονικότητα της αρχαίας ελληνικής διατροφής και πόσο μοιάζουμε διατροφικά εμείς και οι πρόγονοί μας.

Τέλος θα δούμε και παρά πολλές συνταγές, οι οποίες διασώθηκαν είτε δια της παραδόσεως, είτε σε αρχαία χειρόγραφα στο Άγιον Όρος. Όλα αυτά διότι είμαστε ό,τι τρώμε και αυτό οι πρόγονοί μας το ήξεραν πολύ καλά. Γιατί η υγεία μας εξαρτάται κατά πολύ από την διατροφή μας.