ΙΩΑΝΝΗΣ Γ΄ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ

Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς των Ελλήνων

Νίκη Μάρκου

Σελίδες: 344

Διάσταση: 14 Χ 21

Βάρος: 0,425 Kg

Κατηγορία:

16,00 

Περιγραφή

 

Αν σήμερα αναλάμβανε την διακυβέρνηση της πατρίδας μας ένας άνθρωπος με τις μισές έστω ικανότητες του Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάτζη, του Βυζαντινού Αυτοκράτορα από την Θράκη, τότε η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά και οριστικά την παρακμή της σε εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Αυτός ο άνδρας χαρακτηρίστηκε από εχθρούς και φίλους, στο διάβα της ιστορίας, μεταξύ άλλων, ως: Άγιος Αυτοκράτορας, Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, Ελεήμων Βασιλιάς, Πατέρας των Ελλήνων. Δικαίως.

Στάθηκε κοντά στον λαό, με κάθε νόμο και τρόπο που υπήρχε, αναλόγως των συνθηκών της εποχής του. Καταπολέμησε την φτώχεια, μείωσε τους φόρους, απαγόρεψε τις εισαγωγές ειδών πολυτελείας, ενίσχυσε τις εξαγωγές, καθώς και την γεωργία και την κτηνοτροφία. Δεν δίσταζε να εργαστεί και ο ίδιος στα κτήματα. Έθετε τον εαυτό του επικεφαλής του στρατού, στον πόλεμο. Ανέπτυσσε έντονη διπλωματική δραστηριότητα, αλλά όταν ένας ξένος πρόσβαλλε τους Έλληνες και την Κωνσταντινούπολη, τότε τον κατακεραύνωνε! Κανείς δεν μπορούσε να προσβάλλει τον ελληνισμό, η υπηρέτηση του οποίου ήταν γι΄ αυτόν όραμα και σκοπός ζωής!

Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, ένας από τους πιο δημοκρατικούς ηγέτες της ελληνικής ιστορίας, ζει ανάμεσά μας, ή μέσα μας. Μένει να τον ανακαλύψουμε!