ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Ο άχραντος Κυβερνήτης της Ελλάδος

Ποιοι τον σκότωσαν τελικά;

 

Νίκη Μάρκου

Σελίδες: 272

Διάσταση: 14 Χ 21

Βάρος: 0,340 Kg

Κατηγορία:

14,50 

Περιγραφή

 

Άκου!Την φωνή του άχραντου Κυβερνήτη, του Ιωάννη Καποδίστρια, από την χώρα των Αθανάτων: «Δεν ήταν το συναπάντημά μου φωνή χαράς, αλλά θρήνος. Η γη εβρέχετο από δάκρυα. Εβρέχετο η μυρτιά και η δάφνη του στολισμένου δρόμου από το γιαλό ως την εκκλησία. Ανατρίχιαζα, μου έτρεμαν τα γόνατα, η φωνή του λαού μου έσχιζε την καρδιά μου. Μαυροφορεμένες γυναίκες, γέροντες μου εζητούσαν να αναστήσω τους πεθαμένους τους, μανάδες που έδειχναν εις το βυζί τα παιδιά τους και μου έλεγαν να τα ζήσω…»

Αυτήν την τραγική κατάσταση είχε να αντιμετωπίσει ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος. Με θεριά και δαίμονες έπρεπε να παλέψει για να σώσει την πατρίδα. Και το έκανε, δίνοντας το βιος του, μα και την ίδια του την ζωή!

Δολοφονήθηκε! Από τους Μαυρομιχαλαίους, όπως διδάσκει η συμβατική ιστορία; Όχι…

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με τα ξένα συμφέροντα που δεν ήθελαν ζωντανό τον Κυβερνήτη που οραματιζόταν την Αναγέννηση του Ελληνισμού.

Τελικά, τα πλοκάμια της διαφθοράς σε τέρατα μεταμορφώθηκαν και τον σκότωσαν, πριν ολοκληρώσει το έργο του…Παρόμοια τέρατα ζουν και σήμερα, ανάμεσά μας…