ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ

Η ανέσπερη Αντιστράτηγος του 1821

Νίκη Μάρκου

Σελίδες: 320

Διάσταση: 14 Χ 21

Βάρος: 0,385 Kg

Κατηγορία:

15,00 

Περιγραφή

 

Εκεί που ενώνεται ο χρόνος, το παρελθόν και το παρόν, ζωντανεύει η φωνή της Αθάνατης Ηρωίδας: Μην αφήνετε το ρυπαρό συμφέρον και τον στείρο εγωισμό να αποξηράνουν την ψυχή σας και να βλάψουν το έθνος μας!

Η ανέσπερη Αντιστράτηγος του 1821 με το σπαθί στο χέρι κυνήγησε τους τούρκους. Δαπάνησε όλη την περιουσία της για τον Ιερό Αγώνα της Ελευθερίας. Πέθανε πάμφτωχη και εγκαταλελειμμένη. Οι πολιτικοί και οι ιστορικοί της εποχής της, αλλά και οι μεταγενέστεροι, προσπάθησαν να την σβήσουν από τις σελίδες της Ιστορίας, μα δεν τα κατάφεραν. Γιατί η Μαντώ ήταν ταγμένη στην Αθανασία!

Την λατρεμένη Μαντώ μας θαύμαζαν οι Φιλέλληνες της εποχής της, και χάρη στον δικό τους γραπτό λόγο διασώθηκαν στοιχεία για την προσωπικότητα και το φλογερό πάθος της για την Απελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό.

Το βιβλίο του Γάλλου Φιλέλληνα Ζ. Ζινουβιέ για την Μαντώ Μαυρογένους, που εκδόθηκε το 1825, θα διαβάσετε μέσα στις σελίδες του πονήματος που κρατάτε στα χέρια σας. Πρόκειται για ένα σημαντικό ντοκουμέντο της Ελληνικής Ιστορίας που θα σας συναρπάσει και θα σας φέρει κοντά στην Ηρωίδα του 1821!