ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

Νικολέτα Σερέτη

 

Σελίδες: 152

Διάσταση: 14 Χ 21

Βάρος: 0,200 Kg

Κατηγορία:

10,00 

Περιγραφή

 

Ο θυρεοειδής αδένας αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους αδένες του ενδοκρινικού συστήματος του οργανισμού, η θέση του οποίου εντοπίζεται στο λαιμό, ακριβώς μπροστά από τους χόνδρους του λάρυγγα. Η σπουδαιότητα του θυρεοειδούς έγκειται στο γεγονός ότι παράγει τρεις βασικές και πολύ σημαντικές ορμόνες, οι οποίες επηρεάζουν τη συνολική λειτουργία του οργανισμού. Οι ορμόνες αυτές είναι: η θυροξίνη, που είναι γνωστή και ως Τ4, η τριιωδοθυρονίνη, που είναι γνωστή και ως Τ3, και η καλσιτονίνη.

Για την αντιμετώπιση των θυρεοειδοπαθειών συνήθως προτείνεται φαρμακευτική αγωγή, η οποία όμως ενδέχεται να μην είναι απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός έχει εκπληκτικές ικανότητες αυτο-θεραπείας, αρκεί να του προσφερθούν τα απαραίτητα και κατάλληλα «εργαλεία», η πλειοψηφία των οποίων εντοπίζεται στα τρόφιμα και σε συγκεκριμένες ουσίες και συστατικά που περιέχουν.

Συνεπώς, η επαναφορά και η εξασφάλιση της υγιούς λειτουργίας του θυρεοειδούς εξαρτάται άμεσα και από τη διατροφή και απαιτεί την πρόσληψη μιας σειράς απαραίτητων θρεπτικών ουσιών.