ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ιωάννης Παπαζήσης

Σελίδες: 288

Διάσταση: 17 Χ 24

Βάρος: 0,50   Kg

Κατηγορία:

16,00 

Περιγραφή

Χρόνια ταραγμένα, ματωμένα, φοβερά… Η πατρίδα μας υποφέρει, χάνει εδάφη, χωριά και πόλεις… Οι αιώνες κυλούν και η Ελλάδα, μικρή σε έκταση πια, οφείλει να κοιτά μπροστά, με οδηγό πάντα την ιστορία της. Μια ιστορία γεμάτη και με προφητείες, μύθους και θρύλους. Σημαντική θέση είχε και πάντα θα έχει η Κωνσταντινούπολη και η Αγία Σοφία.

Σε αυτό το βιβλίο ζωντανεύουν μυστικά που αφορούν την Αγία Σοφία αλλά και τον απανταχού ελληνισμό. Μυστικά που οι γείτονες φοβούνται και τα οποία πηγάζουν από σοφά λόγια Ανθρώπων της Εκκλησίας μας, όπως του Μοναχού Παϊσίου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Γέροντα Ιλαρίωνα Αργκάτου κ.ά..

Κι αν τους θρύλους και τους μύθους με σχετική ευκολία μπορούμε να τους εντάξουμε στο χώρο των παραδόσεων, είναι βέβαιο ότι με τις προφητείες δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε έτσι, με αβίαστη και αβασάνιστη σκέψη.

Γιατί οι προφητείες, και τα μυστικά που αποκαλύπτουν, αφορούν καταστάσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί και τις βιώνουμε, ή που θα δρομολογηθούν και θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινή μας ζωή. Εκτός και αν οδηγό στη ζωή μας κάνουμε τη σύνεση, το λογισμό και το καλό του έθνους μας.