ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Σελίδες: 128

Διάσταση: 14 Χ 21

Βάρος: 0,165 Kg

Κατηγορία:

10,00 

Περιγραφή

 

Κάθε χρόνο και, ειδικώς, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα των απανταχού Ορθοδόξων, κυκλοφορούν διάφορες εκδόσεις ή «εφευρίσκονται» κάποιες ανακαλύψεις περί του προσώπου του Ιησού Χριστού, θυμάσθε πέρισυ την εκτρωματική εκείνη μορφή που παρουσιάζετο ως Ιησούς ή ο,τιδήποτε που θα επηρεάσει –αρνητικώς- τους Ορθοδόξους. Έτσι, νομίζουν κάποιοι κύκλοι….

Φέτος δε, δημοσιεύθηκε και «διατυμπανίσθηκε» το απόκρυφο ευαγγέλιο του Ιούδα, το οποίο επροκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων, τηλεοπτικές εκπομπές κ.λπ. Για την επιστήμη είναι καλό να δημοσιεύονται οποιαδήποτε κείμενα θεωρούνται σπάνια ή χαμένα. Αυτό, άλλωστε επιβάλλει ο κανόνας του σεβασμού προς τον άνθρωπο.

Στην παρούσα εργασία δίδεται, το κατά δύναμιν, μια απάντηση στην «διαφήμιση» του κειμένου, του αποκρύφου του Ιούδα μέσα –βεβαίως- από πηγές και με προσήλωση στην αλήθεια και σέβας προς τους αναγνώστες. Όταν θα τελειώσει την μελέτη της εργασίας μας ο αναγνώστης θα του έχουν λυθεί απορίες και θα έχουν απαντηθεί οι ερωτήσεις του.

Εξ άλλου, ο Μένανδρος ο Αθηναίος έχει πει ότι, η Αλήθεια λάμπει, έρχεται στο Φως ακόμη και εάν δεν την αναζητεί κάποιος! Εμείς, όμως, την αναζητήσαμε!